Doar 5.000 de migranţi au intrat în martie în Germania, după închiderea „rutei balcanice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai 5.000 de migranţi au intrat în luna martie în Germania prin Austria, numărul acestora fiind de şapte ori mai mic decât în luna precedentă, a anunţat, sâmbătă, un oficial al Ministerului de Interne german, citat de Reuters.

Scăderea drastică a numărului migranţilor care au pătruns în Germania se datorează introducerii controalelor la frontierele ţărilor străbătute de aşa-numita „rută balcanică”.

În februarie, numărul migranţilor care au intrat în Germania din Austria a fost de 38,570, în timp ce în ianuarie ţara a primit 64.700 de migranţi.

Austria a introdus, în ianuarie, controale la frontierele sale, decizie care a creat un efect de domino în toate ţările din regiune şi a blocat mii de refugiaţi în Grecia.

Cancelarul german Angela Merkel, o adversară a înăspririi controlului graniţelor, susţine o înţelegere controversată între Uniunea Europeană şi Rusia, care va intra în vigoare luni. Acordul oferă Turciei beneficii politice şi financiare în schimbul primirii înapoi a refugiaţilor din Grecia. Criticii înţelegerii spun că aceasta ar putea face Uniunea Europeană să fie mai blândă în legătură cu încălcarea drepturilor omului în Turcia.

Potrivit înţelegerii, Germania se obligă să primească, iniţial, numai 1.600 de migranţi, şi să pună la dispoziţie, ulterior, locuri pentru un total de 13.500 de persoane.

Criticii acordului se aşteaptă ca acesta să ducă la deschiderea unei alte rute, prin Marea Mediterană, prin care migranţii să ajungă în Italia din Libia. Potrivit ministrului austrial al Apărării, 5.000 de migranţi au sosit pe această rută în Europa doar în ultima săptămână.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite