Discuţie telefonică între Stoltenberg şi Zelenski: NATO va furniza noi ajutoare Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg au purtat o convorbire telefonică, marţi, cu privire sprijinul militar suplimentar pe care alianţa îl va oferi Kievului.

„Am purtat o convorbire benefică cu preşedintele (Zelenski, n. red.) privind priorităţile pentru sprijinul militar”, a scris Jens Stoltenberg pe Twitter, potrivit CNN şi news.ro.

„Este vital ca NATO şi Aliaţii să ofere şi mai multă asistenţă Ucrainei, şi mai repede”, a adăugat el.

Preşedinţia ucraineană a reiterat declaraţiile lui Stoltenberg, cerând aliaţilor Ucrainei să trimită sprijin militar într-un ritm mai rapid.

„Preşedintele Ucrainei l-a informat separat pe Jens Stoltenberg despre situaţia de pe câmpul de luptă şi despre necesitatea ca Ucraina să primească rapid mai multe arme grele de la statele membre NATO pentru a respinge cu succes atacurile ruseşti şi a trece la o nouă contraofensivă”, a afirmat preşedintele ucrainean potrivit unui comunicat.

„În plus, Volodimir Zelenski a subliniat importanţa primirii de asistenţă militară neletală din partea Alianţei cât mai curând posibil, în cadrul pachetului cuprinzător aprobat la Summitul NATO de la Madrid”, se mai arată în comunicat.

Cele două părţi au subliniat, de asemenea, reluarea transporturilor de cereale din porturile Ucrainei de la Marea Neagră.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite