„Din jenă faţă de ospătarul orb, am rămas la masă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a intra în sala de mese, clienţii se aşază în şir indian
Pentru a intra în sala de mese, clienţii se aşază în şir indian

Începutul lui 2010 a adus Barcelonei un nou tip de restaurant în care clienții sunt ghidați și serviți la mesele lor de chelneri nevăzători, într-o sală de mese cufundată în beznă totală.

Citeşte şi:

Top 10: Cele mai ciudate restaurante ale lumii

Clienţii plătesc cât doresc la un restaurant spaniol

Cel mai select restaurant din lume se află în Spania

Un restaurant de lux a achiziţionat un ton cu 123.000 de euro

"Când am trecut de perdeaua neagră de pe hol și am pătruns în încăperea neluminată am crezut că nu voi rezista și că mă voi întoarce înapoi, dar din respect pentru chelnarul nevăzător, am rămas la masă și am trăit o experiență unică", afirmă Ana Matei, una dintre primele românce care au luat cina la inovatorul restaurant „Dans le Noir" (n.r. „În Noapte").

Unicul loc luminat din restaurantele acestui lanț, deschise şi la Londra, New York şi Paris este barul, unde poți alege dintre meniul alb (o surpriză), meniul albastru ( produse marine), meniul verde (vegetarian) și roșu (produse din carne).

Cei nouă angajați orbi prezintă și servesc meniul, clienții lăsându-se pe mâna lor în momentul în care trec de zona luminată și intră în obscuritatea totală a sălii de mese.

În șir indian și pe întuneric, spre sala de mese

Clienții care vin să servească cina, şi cărora le sunt explicate detaliile experienței încă de la intrarea în local, sunt conduși în șir indian, în restaurantul aflat în întuneric complet. Chelnerii nevăzători, pentru a putea servi cele trei feluri de mâncare din meniu, comunică încontinuu cu bucătarul și proprietarii prin căști cu microfon.

Apoi, ospătarii orbi conduc clinţii în sala de mese, aflată în întuneric complet, îi ghidează și îi ajută să se deplaseze până la masa lor. Mâncarea se servește pe întuneric, comesenii savurând preparatele fără a vedea, folosindu-și la maximum simțurile gustativ, olfactiv și tactil.

Vezi AICI preţul unui meniu şi ce surpriză îi aşteaptă pe clienţi la ieşirea din restaurant

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite