Din ciclul „Bună seara, Budapesta” la Bucureşti: preşedintele Franţei i-a confundat pe japonezi cu chinezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele francez, Francois Hollande FOTO Reuters
Preşedintele francez, Francois Hollande FOTO Reuters

Aflat în vizită oficială în ţara niponă, preşedintele francez Francois Hollande a făcut o confuzie, pentru care presa internaţională deja a început să-l taxeze.

Deşi se află în Japonia de trei zile deja, vineri, în timpul unei conferinţe de presă, Hollande i-a confundat pe oaspeţii niponi cu cei chinezi. Făcând referire la luarea de ostatici din Algeria de la începutul acestui an, în rândul cărora se aflau şapte români, dar şi 10 cetăţeni japonezi, Hollande a spus în franceză că „oferă condoleanţe poporului chinez”.

Deşi probabil a realizat că a greşit, liderul de la Palatul Elysee nu a încercat să corecteze greşeala.

Interpreta, care traducea discursul preşedintelui francez, a remarcat imediat greşeala şi a tradus propoziţia aşa cum ar fi intenţionat Hollande.

Totuşi, cel puţin un jurnalist japonez cu cunoştinte de limba franceză a sesizat greşeala, notează France Presse.

Vineri, Franţa şi Japonia au încheiat un acord de „partenariat de excepţie” în special în trei domenii: politica faţă de comunitatea internaţională, economia pentru a dezvolta cooperarea bilaterală şi cultură.

Este vorba de adoptarea unor poziţii comune privind dosare internaţionale majore, de extinderea cooperării economice pentru stimularea colaborării industriale şi de amplificarea prestigiului cultural al celor două ţări, au explicat premierul nipon Shinzo Abe şi preşedintele francez Francois Hollande, în cursul unei conferinţe de presă comune.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite