Dezbatere pe tema situaţiei din România, pe agenda şedinţei de plen a Parlamentului European de la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul European
Parlamentul European

Plenul Parlamentului European care începe săptămâna viitoare pe 10 septembrie, la Strasbourg, are pe agendă, exact în ziua în care preşedintele Comisiei Europene Jose Barroso ţine discursul despre starea Uniunii Europene, o dezbatere referitoare la situaţia din România, potrivit draftului final al şedinţei eurodeputaţilor. 

Potrivit documentului, dezbaterea este programată la ora 15.00 (16.00 ora României). Vor fi declaraţii ale Comisiei Europene şi ale Consiliului referitoare la situaţia politică din România. 

Grupul PPE din Parlamentul European a cerut organizarea unei dezbateri inca de la inceputul crizei politice de la Bucureşti însă reprezentanţii social democraţilor şi liberalilor s-au opus.

Potrivit lui Cristian Preda, prim vicepreşedinte al PD-L, conferința președinților din Parlamentul European a aprobat solicitarea făcută de PPE ca miercuri, 12 septembrie, în cursul după-amiezii, deputații europeni să dezbată - în plenul reunit la Strasbourg - situația politică din România, după ce ascultă pozițiile exprimate de Comisia Europeană și de președinția Consiliului UE. PE a decis ca dezbaterea să nu fie însoțită și de o rezoluție.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite