Deputat german: SUA vor menţinerea tensiunilor cu Rusia şi au „vasali docili” precum România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexander Neu FOTO „Die Linke”
Alexander Neu FOTO „Die Linke”

Statele Unite încearcă să creeze impresia unei ameninţări din partea Rusiei pentru suplimentarea prezenţei militare în Europa de Est şi pentru menţinerea tensiunilor, iar în acest sens au nevoie de „vasali docili” precum România şi alte ţări, acuză un deputat german într-un interviu acordat Sputnik.

Statele Unite încearcă să creeze impresia unei „ameninţări" din partea Rusiei pentru a putea suplimenta prezenţa militară în Europa, acuză Alexander Neu, un deputat german de extremă-stânga, într-un interviu acordat agenţiei ruse Sputnik, atribuind Washingtonului practici specifice Războiului Rece.

„Ţinând cont de informaţiile publicate în presă, o suplimentare a efectivelor americane în Europa este prevăzută în anul 2017. Dacă Rusia ar fi cu adevărat atât de agresivă, mă întreb de ce Statele Unite adoptă atât de târziu astfel de acţiuni. În cazul în care imensa ameninţare reprezentată de Rusia există real, aşa cum încearcă Statele Unite să ne convingă, suplimentarea trupelor ar trebui să aibă loc mult mai devreme. Această contradicţie arată că nu este vorba de o ameninţare a Rusiei, ci că Statele Unite încearcă să creeze o ameninţare imaginară şi să consolideze rusofobia în Europa", afirmă Alexander Neu, membru al formaţiunii de extremă-stânga Die Linke şi membru al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului german.

„Poziţia Pentagonului privind necesitatea suplimentării efectivelor în Europa de Est din cauza comportamentului agresiv al Rusiei reaminteşte de perioada Războiului Rece", a adăugat parlamentarul german.

„Este evident că Statele Unite încearcă să menţină tensiunile în Europa Centrală şi de Est. Am impresia că încearcă să ţină Rusia la distanţă pentru că această ţară nu vrea să accepte viziunea lumii occidentale. De asemenea, SUA încearcă să menţină Rusia în stare de conflict permanent, la un nivel cu puţin sub cel al războiului. În acest scop, sunt necesari vasali docili. Şi ei există. În cazul Poloniei şi ţărilor baltice, acest lucru se poate înţelege prin prisma istoriei care a lăsat urme. Dar acest lucru nu are legătură cu situaţia din prezent. Iar acest lucru este cu atât mai adevărat în privinţa României şi Bulgariei. Această situaţie arată că ţările sunt folosite ca instrumente. (...). Reacţia tuturor celor care, în afară de ruşi, suferă consecinţele acestei politici - mă refer la contribuabilii polonezi, bulgari şi româani - va fi adecvată", a concluzionat Alexander Neu.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri