Demonstrații violente de 1 mai în Franța. Polițist rănit, zeci de persoane arestate VIDEO

0
Publicat:

Câteva zeci de persoane au fost reţinute şi un poliţist a fost rănit în incidente între manifestanţi şi forţele de ordine survenite la Paris, în timpul demonstraţiilor de 1 mai, relatează AFP.

Poliția a avut de furcă cu manifestanții FOTO: EPA
Poliția a avut de furcă cu manifestanții FOTO: EPA

La orele 17.00, un număr de 53 de persoane fuseseră arestate, a indicat ministrul de interne Gerald Darmanin.

Un poliţist a fost "grav rănit, suferind arsuri în urma aruncării unui cocteil Molotov", a menţionat acesta, potrivit Agerpres.

La Nantes, în vestul Franţei, au avut loc de asemenea ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene la lansările de proiectile.

Şi manifestaţiile din Bordeax (sud-vest) şi Lyon (centru) au fost marcate de incidente ca deteriorarea de mobilier urban, incendieri de pubele şi lansări de proiectile.

În acest an, sindicatele au vizat prin protestele convocate de 1 mai în special reforma pensiilor, promulgată la mijlocul lui aprilie de preşedintele Emmanuel Macron şi care prevede în principal creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Sute de mii de francezi au ieșit în stradă de 1 mai FOTO: EPA
Sute de mii de francezi au ieșit în stradă de 1 mai FOTO: EPA

Centrala sindicală CGT a asigurat că la Paris au luat parte la manifestaţie 550.000 de oameni şi 2,3 milioane în întreaga Franţă. Ministerul de interne urma să publice mai târziu cifrele în acest sens.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite