De la 1 august, cetăţenii din Ungaria vor putea primi a treia doză de vaccin anti-COVID. Imunizarea va fi obligatorie pentru cadrele medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Cetăţenii din Ungaria se vor putea vaccina anti-COVID-19 cu a treia doză, începând de la 1 august, iar imunizarea va fi obligatorie la cadrele medicale, a declarat prim-ministrul Viktor Orban vineri, la postul public Radio Kossuth, menţionând riscurile asociate variantei Delta a coronavirusului, transmit Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit edilului, medicii vor decide ce vaccin trebuie folosit pentru a treia doză. Aceasta va trebui administrată la o distanţă de cel puţin patru luni faşă de a doua, în cazul în care cadrele medicale nu recomandă altceva.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai spus premierul.

În şcoli, în primele zile ale noului an şcolar, copiii cu vârsta între 12 şi 16 ani vor putea să se vaccineze. Până acum au fost imunizaţi 14% dintre tineriii de 12-15 ani şi 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.

Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeană în privinţa vaccinării cetăţenilor, dar ritmul a încetinit în ultimele săptămâni.

Ungaria a fost şi singurul stat din UE care a folosit pe scară largă vaccinuri din Rusia şi China, neautorizate de agenţia europeană de profil. Celelalte vaccinuri folosite au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite