De ce cucerirea orașului Kupiansk ar fi o lovitură devastatoare pentru armata lui Putin

0
Publicat:

Redobândirea controlului asupra Kupiansk de către forțele ucrainene ar constitui o lovitură importantă încasată de armata rusă fiindcă este un punct logistic de aprovizionare a forțelor invadatoare din Donbas, conform evaluării de sâmbătă a Ministerului britanic al Apărării, publicată pe Twitter.

Forțele ucrainene au recucerit circa 2.500 de km pătrați de teritoriu. Foto: Arhivă
Forțele ucrainene au recucerit circa 2.500 de km pătrați de teritoriu. Foto: Arhivă

Armata ucraineană a lansat operațiuni ofensive în sudul regiunii Harkov, marți, 6 septembrie. Unitățile de vârf au înaintat până la 50 de kilometri în teritoriul deținut anterior de Rusia pe un front îngust. 

Forțele ruse au fost probabil luate prin surprindere. Sectorul era ușor apărat, iar unitățile ucrainene au capturat sau au înconjurat mai multe orașe. 

Armata rusă din apropierea Izium este probabil din ce în ce mai izolată. 

Unitățile ucrainene amenință orașul Kupiansk. Capturarea acestuia ar fi o lovitură importantă primită de Rusia, fiindcă se află pe rutele de aprovizionare a liniei de front din Donbas. 

Ținând cont de faptul că operațiunile forțelor ucrainene continuă și în Herson, frontul defensiv rusesc se află sub presiune atât pe flancul nordic, cât și pe cel sudic. 

Conform Institutului pentru Studiul Războiului, forțele ucrainene au recucerit aproximativ 2.500 de km pătrați de teritoriu. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite