Cum comentează Norvegia speculațiile precum că ar putea ajuta Ucraina cu avioane F-16

0
Publicat:

Norvegia nu are în plan deocamdată să doneze Ucrainei avioane de luptă F-16, a declarat joi ministrul norvegian al Apărării, Arild Gram.

Avion de luptă F-16 FOTO Arhivă
Avion de luptă F-16 FOTO Arhivă

„În privinţa F-16, (donarea unor avioane de luptă de acest tip, n. red.) nu se află pe agendă acum şi chiar nu vreau să fac speculaţii privind orice posibile viitoare donaţii”, a spus ministrul norvegian al Apărării într-o conferinţă de presă cu omologul său britanic Ben Wallace.

Ministrul norvegian s-a deplasat în Marea Britanie pentru semnarea unui acord de cooperare în vederea contracarării ameninţărilor submarine în Atlanticul de Nord şi Marea Baltică şi protejării infrastructurilor energetice subacvatice, inclusiv gazoductele.

„Atacul asupra gazoductului Nord Stream a dus la o colaborare şi mai strânsă (...) pentru a detecta şi a ne apăra de ameninţări submarine şi a menţine securitatea în Atlanticul de Nord”, a subliniat Ben Wallace.

Ameninţările împotriva cablurilor submarine au intrat în atenţia opiniei publice mai ales începând din septembrie 2022, când explozii deocamdată neexplicate au dus la avarierea conductelor Nord Stream 1 şi 2, construite pentru a transporta gaze din Rusia în Germania via Marea Baltică, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite