Londra doreşte să construiască o ''coaliţie internaţională'' pentru a livra avioane F-16 Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Londra doreşte să construiască o "coaliţie internaţională" pentru a ajuta Ucraina să obţină avioane de luptă F-16, a declarat marţi Downing Street, la încheierea unei întrevederi între premierul britanic Rishi Sunak şi omologul său olandez Mark Rutte, relatează AFP.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Cu prilejul unui summit al Consiliului Europei care are loc în Islanda, cei doi lideri "au convenit că vor lucra împreună pentru a construi o coaliţie internaţională care să ofere Ucrainei capacităţi aeriene de luptă (...), de la antrenament până la livrarea de avioane F16", a indicat Downing Street într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Summit-ul, al patrulea pentru organizaţia paneuropeana în istoria sa de aproape 75 de ani, îşi propune să crească mijloacele de a face Rusia responsabilă penal pentru distrugerile şi crimele cauzate de invazia sa în Ucraina.

Rishi Sunak "şi-a reiterat convingerea ca locul legitim al Ucrainei este în cadrul NATO", a subliniat Downing Street.

"Liderii sunt de acord asupra importanţei faptului ca aliaţii să ofere asistenţă de securitate pe termen lung Ucrainei", notează sursa citată.

Premierul britanic l-a primit luni la Londra pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi s-a angajat să livreze în curând Ucrainei rachete antiaeriene şi drone de atac.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite