Cum arată blindatele Bushmaster pe care Australia a promis că le trimite pe frontul din Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blindatele Bushmaster promise de Australia FOTO Shutterstock
Blindatele Bushmaster promise de Australia FOTO Shutterstock

Prim-ministrul australian Scott Morrison a anunţat că tara sa va trimite în Ucraina blindate Bushmaster. Anunţul a fost făcut imediat după un apel public din partea Zelenski.

Volodimir Zelenski a lansat un apel direct pentru vehiculele blindate în timp ce se adresa joi parlamentului australian, prin legătură video, spunând că cei care „luptă împotrivă răului” trebuie să fie înarmaţi.

Morrison a anunţat la scurt timp că Australia va satisface cererea lui Zelensky. „Nu trimitem doar rugăciunile noastre, ci şi armele noastre, muniţiile noastre, ajutorul umanitar, toate acestea, vestele noastre antiglonţ”, a spus el.

„Vom trimite şi vehiculele noastre blindate, Bushmasters-urile noastre, şi le vom transporta acolo cu C-17 [Globemasters]”, a precizat premierul, citat de ABC News.

Dar el nu a spus câte vehicule vor fi trimise sau când vor fi transportate în Europa.

Zelenski a spus că Ucraina are nevoie de arme, precum şi de sancţiuni împotriva Rusiei şi a susţinătorilor săi. „Mai presus de toate, trebuie să îi ţinem înarmaţi pe cei care luptă împotriva acestui rău”, a spus el.

„De exemplu, aveţi vehicule blindate foarte bune pentru trupe, Bushmasters, care ar putea ajuta Ucraina în mod substanţial, precum şi alte echipamente care ar putea să ne consolideze poziţia în ceea ce priveşte armamentul. Dacă puteţi să ne oferiţi aceste lucruri, v-am fi foarte recunoscători”, a spus preşedintele Ucrainei.

Bushmaster este folosit ca transportor de trupe, vehicul de patrulare, platformă de desfăşurare a armamentului şi ambulanţă. Bushmaster a fost lăudat la nivel mondial pentru că protejează siguranţa soldaţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite