Criza refugiaţilor. Un copil şi patru femei s-au înecat în Marea Egee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci migranţi, printre care şi un copil, s-au înecat sâmbătă dimineaţă în Marea Egee, în largul insulei elene Samos, după ce ambarcaţiunea în care se aflau şi care venea dinspre Turcia s-a scufundat, a anunţat Garda de Coastă, citată agenţia Belga.

„În total, cinci persoane au fost salvate, dar cinci au murit - un copil şi patru femei - în naufragiul ambarcaţiunii lor de plastic cu o lungime de 3,5 metri“, a precizat pentru AFP o reprezentantă a Gărzii de Coastă.

Căutările continuă pentru a găsi eventuali supravieţuitori. Totuşi, numărul migranţilor aflaţi la bordul ambarcaţiunii nu a fost precizat, notează dhnet.be. 

În ciuda încercărilor Uniunii Europene de a opri fluxul migrator, naufragiile în Marea Egee, care separă Grecia de Turcia, au continuat de la începutul anului, iar printre victime se află deseori copii.

Un raport al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi publicat la mijlocul lunii februarie a dezvăluit că, „în fiecare zi, în medie, începând din septembrie 2015, doi copii au murit înecaţi, în încercarea familiilor lor de a traversa estul Mării Mediterane (pentru a ajunge în Europa), iar numărul copiilor decedaţi continuă să crească“. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite