Criza financiară şi infracţionalitatea ridicată din Atena afectează turismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Atena, mai mult de 40 de hoteluri au fost nevoite să închidă uşile şi să-şi suspende activitatea în ultimii trei ani. De vină este atât criza economică, însă o cauză importantă este şi criza socială prin care trece ţară care obişnuia să fie văzută drept un paradis al vacanţelor turiştilor.

În total, cele 41 de hoteluri forţate să îşi încheie activitatea în urma celor trei ani de criză care au paralizat afacerile din Atena sunt, în fapt, poveşti ale întreprinzătorilor greci care s-au luptat pentru fiecare gură de oxigen în timp ce încercau să rămână pe linia de plutire, scrie publicaţia  „Kathimenrini“.

În spatele acestor poveşti stau mărturie şi sutele de angajaţi ai hotelurilor care au rămas fără locuri de muncă şi fără o altă perspectivă într-o ţară cu o rată a şomajului care a atins recordul maxim de 27% în luna noiembrie a anului trecut.

Motivul pentru care dezvoltarea sectorul hotelier din capitală merge din rău înspre mai rău este pus nu numai pe seama crizei economice, dar şi din cauza costurilor tot mai mari ale biletelor de avioan către Grecia, la care se adaugă reputaţia proastă a oraşului, conform lui Giorgios Tsakiris, directorul Camerei Elene pentru Hoteluri.

Avem nevoie de o coordonare a organismului însărcinat cu rezolvarea problemelor oraşului fără obstacolele puse de jurisdicţie şi de birocraţie. Oraşul are nevoie să fie salvat, curând”, a susţinut Tsakiris.

Pe lângă dificultăţile create de criză, multe dintre hotelurile din Atena care s-au închis sunt victime ale fenomenlui de degradare a calităţii vieţii urbane şi din cauza nivelul tot mai ridicat al infracţionalităţii în centrul oraşului, povestesc hotelierii intervievaţi de „Kathimerini“.

Orice trecător poate vedea pe străzile Atenei prostituate la colţuri de stradă în timpul zilei, în timp ce sunt supravegheate de proxeneţi. De asemenea, în mulţime se amestecă mulţi toxicomani, unii dintre ei într-o stare vizibil foarte proastă.

În unele zone ale oraşului, bătăile în stradă sunt la ordinea zilei, iar focurile de armă trase chiar în mijlocul zilei nu sunt, nici ele, străine locuitorilor. Tocmai de aceea, mulţi potenţiali turişti au renunţat la Atena ca destinaţie pentru vacanţele de familie.

Criza prin care trece Atena nu este numai una financiară, ci este în aceeaşi măsură o criză declanşată de incapacitatea conducerii politice de a formula şi a aplica politici care să transforme oraşul într-o capitală la standarde europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite