Coronavirus - Papa Francisc va rosti duminică rugăciunea Angelus din biblioteca Palatului apostolic şi nu de la fereastra din Piaţa Sfântul Petru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc FOTO: EPA-EFE
Papa Francisc FOTO: EPA-EFE

Papa Francisc va spune duminică, 8 martie, din biblioteca sa, tradiţionala rugăciune Angelus, nu de la fereastra din Piaţa Sfântul Petru, aşa cum obişnuia, a anunţat Vaticanul, care vrea astfel „să evite riscurile răspândirii“ coronavirusului.

„Rugăciunea Angelus a Sfântului Părinte va avea loc în biblioteca Palatului apostolic şi nu la fereastra din Piaţa Sfântul Petru. Rugăciunea va fi transmisă în direct la postul Vatican News şi pe ecrane, în Piaţa Sfântul Petru, în aşa fel încât să permită credincioşilor să participe“, se arată în comunicatul de la Vatican. 

Această decizie „a fost luată pentru a evita riscurile de propagare a Covid-19 şi pentru a nu se forma cozi în locurile de acces din piaţă“, a explicat Vaticanul. Audienţa săptămânală a Suveranului Pontif de miercuri „se va desfăşura în aceleaşi condiţii“. 

Rugăciunea Angelus de duminică şi audienţa de miercuri reprezintă atracţii pentru pelerinii şi turiştii aflaţi la Roma, precum şi pentru cei dornici să-l vadă pe Papă. Prin urmare, mulţimea de obicei prezentă ar trebui redusă mult după anunţul Vaticanului, scrie AFP. 

De altfel, până duminică, 15 martie, liturghiile au fost anulate. De mai bine de o săptămână, Papa Francisc, 83 de ani, care se află în fruntea a 1,3 miliarde de catolici, nu şi-a părăsit reşedinţa, situată la câţiva paşi de Bazilica Sfântul Petru. 

Cetatea Vaticanului, cel mai mic stat din lume, a anunţat vineri primul său caz de coronavirus. A fost depistat la un centru medical, situat nu departe de porţile de acces pe teritoriul statului. Cetatea vaticanului, în pare parte aflată între zidurile ridicate de o parte şi de alta a Pieţei Sfântul Petru, se întinde pe doar 44 de hectare 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite