Copiii din România sunt printre cei mai expuşi sărăciei şi excluziunii sociale în cadrul Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Bulgaria sunt expuşi sărăciei şi excluziunii sociale FOTO Arhiva
Copiii din Bulgaria sunt expuşi sărăciei şi excluziunii sociale FOTO Arhiva

Biroul de statistică al Uniunii Europene (Eurostat) a transmis date potrivit cărora, în 2011, cea mai ridicată rată a celor cu vârste sub 18 ani care sunt expuşi riscului sărăciei şi excluziunii sociale a fost înregistrată în Bulgaria (52%).

Persoanele expuse riscului sărăciei sau excluziunii sociale sunt cele care se găsesc în cel puţin una dintre trei condiţii: aflate în pragul sărăciei, defavorizate sever din punct de vedere material sau care locuiesc în gospodării cu o intensitate foarte redusă a muncii.

Statistic, ţara noastră se află pe locul al doilea (49%), urmată fiind de Letonia (44%), Ungaria (40%) şi Irlanda (38% în 2010) potrivit unor date citate de Novinite.bg

Cele mai mici rate se regăsesc în Suedia, Danemarca, Finlanda, Slovenia, Olanda şi Austria.
Conform aceloraşi date, în Uniunea Europeană, cei mai expuşi sărăciei sau excluziunii sociale, comparativ cu restul populaţiei, sunt copiii.

În majoritatea statelor membre, copiii sunt mai afectaţi de cel puţin una dintre cele trei forme de sărăcie sau excluziune socială faţă de celelalte grupuri.

În 2011, 27% dintre cei cu vârste sub 18 ani erau expuşi riscului sărăciei sau excluziunii sociale în UE27, comparativ cu 24% dintre adulţi (cu vârste între 18 şi 64 de ani) şi 21 la sută dintre bătrâni (cu vârste de peste 65 de ani).

Rezultatele se bazează pe date obţinute din cadrul anchetei „EU Statistics on Income and Living Condition (EU-SILC)” („Statisticile UE privind venitul şi condiţiile de trai”).

Printre altele, raportul Eurostat analizează mai mulţi factori care afectează sărăcia în rândul copiilor, precum alcătuirea gospodăriei în care locuiesc aceştia şi situaţia pe piaţa muncii a părinţilor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite