Consilier prezidenţial ucrainean: Ofensiva rusă în Donbas se desfăşoară „extrem de prudent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Noua ofensivă a Rusiei se desfăşoară „extrem de prudent” şi va fi un eşec întrucât forţele Moscovei nu au forţa să străpungă apărarea ucraineană, a afirmat marţi Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Forţele ruse încearcă să identifice „locurile vulnerabile” ale apărării ucrainene doar că, adaugă el, „ofensiva lor va eşua - vă garantez asta 99%- căci pur şi simplu nu au suficientă forţă”.

„Bătălia pentru Donbas, care a fost anunţată şi se pare că a început ieri (luni), este în desfăşurare şi se derulează cu foarte multă precauţie. Bătălia nu va fi în favoarea Rusiei", a spus Arestovici..

Declaraţiile vin în contextul în care forţele ruse încearcă să să străpungă apărarea ucraineană pe aproape întreaga linie a frontului (480 km) în estul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni. După ce a fost alungată din preajma Kievului, armata rusă s-a regrupat pentru a-şi concentra ofensiva în est, unde priroritatea este eliberarea regiunilor Doneţk şi Lugansk, dar a lansat atacuri şi în vest, în timp ce luptele în sud au continuat.

Moscova a anunţat marţi că a efectuat în noaptea de luni spre marţi zeci de atacuri aeriene şi cu rachete în estul Ucrainei, după ce Kievul a anunţat că armata rusă a lansat o vastă ofensivă în Donbas, relatează AFP.

Armata rusă a dat un nou ultimatum apărătorilor din Mariupol- baricadaţi la o oţelărie alături de circa 1.000 de civili - să depună armele pentru a-şi salva viaţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite