Complot al extremei drepte. Poliţia germană a arestat încă un militar suspectat că pregătea asasinarea unor politicieni cunoscuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai Poliţiei Germane FOTO Arhivă
Membri ai Poliţiei Germane FOTO Arhivă

Un al doilea militar suspectat că participa la un complot al extremei drepte a fost arestat marţi, în Germania, unde dezvăluirile despre breşele existente în cadrul armatei produc unde de şoc.

Maximilian T., în vârstă de 27 de ani, a fost arestat marţi, la Kehl (sud-vest), sub acuzaţia că pregătea un atac violent, a anunţat o purtătoare de cuvânt a procuraturii federale germane, Frauke Koehler.

Mai exact, tânărul militar, al cărui nume de familie nu a fost dezvăluit în conformitate cu legislaţia germană cu privire la protecţia vieţii private, plănuia să asasineze politicieni cunoscuţi şi să arunce vina pe refugiaţi, transmite The Associatde Press (AP), potrivit news.ro.

Militarul a fost staţionat la Illkirch, la fel ca locotenentul Franco A., primul suspect arestat în cazul acestui complot al extremei drepte.

Koehler, care nu a putut fi contactată de AP, a precizat într-un comunicat că T. a fost acoperit de A.

Locotenentul Franco A. a fost arestat la sfârşitul lui aprilie, după ce s-a constatat că plănuia să asasineze politicieni cunoscuţi sub identitatea unui solicitant de azil în Germania. Această dezvăluire a şocat Germania, unde au apărut întrebări despre cum o persoană care nu vorbeşte araba a reuşit să se înregistreze ca refugiat.

Doi sirieni, presupuşi membri ai Statului Islamic, arestaţi în Germania

Pe de altă parte, autorităţile germane au arestat doi sirieni suspectaţi că au luptat pentru grupări extremiste în ţara lor de origine. Unul dintre ei ar fi administrat un baraj strategic, în estul Siriei, din partea Statului Islamic, au anunţat marţi oficiali germani, potrivit AP.

Abdulmalk A., în vârstă de 30 de ani, şi Mousa H. A., în vârstă de 23 de ani, au fost arestaţi marţi la Berlin şi în landul vecin Saxonia-Anhalt, în baza unor mandate emise săptămâna trecută, au anunţat procurori federali.

Potrivit procurorilor, Abdulmalk A. este suspectat şi de comiterea unei crime de război. El ar fi „prins un lunetist al regimului sirian în primăvara lui 2013, în apropiere de localitatea Tabqa, l-a obligat să-şi sape mormântul şi i-a tăiat gâtul“.

Abdulmalk A., originar din Deir ez-Zor, ar fi intrat în Statul Islamic la jumătatea lui 2013 şi ar fi fost pus la conducerea unui baraj de pe fluviul Eufrat, în apropiere de Tabqa, potrivit procuraturii.

Autorităţile germane au arestat zeci de persoane suspectate că au luat parte la lupte în Siria.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite