Complice al atacatorilor de la Charlie Hebdo, din 2015, condamnat la închisoare pe viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ali Riza Polat a fost condamnat joi seara la închisoare pe viaţă pentru complicitate la cele 17 asasinate comise la Paris de fraţii Said şi Chérif Kouachi şi Amedy Coulibaly în ianuarie 2015 la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, la Montrouge şi Hyper Cacher, relatează AFP.

Portret schiță al lui Ali Riza Polat realizat în sala de judecată în 2020
Portret schiță al lui Ali Riza Polat realizat în sala de judecată în 2020 Foto Benoit PEYRUCQ / AFP

Tribunalul special din Paris a adăugat la această sentinţă o perioadă de siguranţă de 20 de ani. Magistraţii profesionişti l-au condamnat pe cel de-al doilea inculpat, Amar Ramdani, la 13 ani de închisoare, dintre care două treimi cu suspendare.

La 7 ianuarie 2015, fraţii Kouachi au atacat redacţia săptămânalului Charlie Hebdo cu arme de luptă, ucigând 12 persoane, printre care caricaturiştii Cabu si Wolinski, după care au fugit. Periplul lor s-a încheiat după câteva zile la o imprimerie din Dammartin-en-Goele, în apropierea Parisului, unde au fost lichidaţi într-o operaţiune de asalt a GIGN, unitatea pentru intervenţii speciale a jandarmeriei franceze.

Islamistul Amédy Coulibaly a omorât, la 8 ianuarie 2015, o poliţistă franceză la Montrouge, în apropiere de Paris. A doua zi, Coulibaly a ucis patru bărbati, toţi evrei, într-o luare de ostatici la un supermarket kosher din estul Parisului. El a fost ulterior ucis în operaţiunea desfăşurată de poliţie pentru eliberarea ostaticilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite