Compania de aviaţie Ryanair flirtează cu dezastrul: zboară cu minimul necesar de combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma de aviaţie Ryanair flirtează cu dezastrul: zboară cu minimul necesar de combustibil
Firma de aviaţie Ryanair flirtează cu dezastrul: zboară cu minimul necesar de combustibil

Firma de transport aerian low-cost Ryanair este investigată de autorităţile aviatice din Irlanda şi din Spania după ce i s-au adus acuzaţii cu privire la încălcarea normelor de siguranţă,  relatează Daily Mail.

Sindicatul Spaniol de Piloţi ai Companiilor Aeriene (SEPLA) a acuzat Ryanair că ar opera "la limita legalităţii". Reprezentanţii companiei irlandeze infirmă, însă, acuzaţiile şi insistă că rezervele de  combustibil ale aeronavelor sunt suficiente.

Investigaţia de faţă a fost declanşată din cauza unui avion care urma să efectueze cursa Paris-Tenerife din 16 septembrie, dar a fost redirecţionat către Madrid.

Autorităţile spaniole investighează şi aterizarea de urgenţă a trei avioane în Valencia, pe 26 iulie, după ce au fost deviate dinspre Madrid din cauza condiţiilor meteorologice neavorabile. Piloţilor li s-a cerut să survoleze aeroportul din Valencia,dar aceştia au declarat stare de urgenţă, deoarece rămăseseră fără combustibilul necesar.

Reprezentanţii Ryanair au declarat că aterizările au corespuns normelor de securitate şi de siguranţă ale Uniunii Europene, iar pasagerii nu s-au aflat niciun moment în pericol. De asemenea, compania a respins acuzaţiile sindicatului piloţilor din Irlanda care susţine că membrii echipajelor sunt obligaţi de către superiori să alimenteze avioanele cu minimul de combustibil.

Unul dintre oficialii sindicatului piloţilor din Spania, Juan Carols Lozano, susţine că echipajul a primit instrucţiuni precise din partea superiorilor care au subliniat faptul că "pentru cantitatea x de combustibil, compania pierde o sumă de bani echivalentă. Prin urmare, cei care sunt direct reponsabili de nava aeriană vor suporta consecinţele.".

Anul trecut, Ryanair a transportat peste 30 de milioane de pasageri în Spania. Ministrul Lucrărilor Publice din Spania, Ana Pastor, a solicitat deja un regim de siguranţă mai strict în urma unor relatări ale presei cu privire la incidente similare.

Compania irlandeză a raportat un profit record pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2012, profitul net crescând cu 25% la 503 milioane de euro. Veniturile companiei au crescut cu 19%, la 4,3 miliarde de euro, iar traficul de pasageri a înregistrat un avans de 5%, transmite Reuters.

În România, Ryanair operează curse de pe aeroportul Constanţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite