Comisia Europeană cere intensificarea eforturilor pentru combaterea variolei maimuţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Comisia Europeană a cerut statelor membre UE să adopte o abordare mai fermă şi coordonată în ceea ce priveşte variola maimuţei, după ce a fost declarată urgenţă sanitară globală de către OMS, relatează Reuters.

Într-o scrisoare adresată miniştrilor UE ai Sănătăţii, comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a remarcat că Uniunea Europeană a fost epicentrul cazurilor depistate şi că statele membre ar trebui să lucreze împreună pentru a controla focarul epidemic, îndemnând miniştrii UE să intensifice monitorizarea şi raportarea cazurilor, urmărirea şi izolarea contactelor, vaccinările şi comunicarea clară cu privire la riscurile de îmbolnăvire, potrivit Reuters

După raportările iniţiale de cazuri în Europa, în luna mai, numărul infectărilor a crescut la peste 16.000 în 75 de ţări, până în prezent fiind cinci decese înregistrate în Africa .

Kyriakides a subliniat că membrii UE ar trebui să furnizeze datele înregistrate la nivel naţional Sistemului European de Supraveghere, actualizând informaţiile pe măsură ce date mai complete devin disponibile, iar ţările ar trebui să stabilească linii directoare clare privind urmărirea contacţilor şi izolarea acestora în conformitate cu recomandările Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Uniunea Europeană a achiziţionat 160.000 de doze de vaccinuri de la compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic. Kyriakides a cerut ţărilor UE care nu au semnat contracte să facă acest lucru cât mai curând posibil pentru a asigura livrările de vaccinuri, mai arată sursa citată. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite