Clădirea administrativă principală a oraşului Harkov a fost bombardată. Ruşii ar fi încercat să-l ucidă pe guvernatorul regiunii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
explozie cladire admini harkov

Un videoclip care surprinde cum un proiectil loveşte clădirea principală a oraşului ucrainean Harkov a fost publicat marţi dimineaţă pe Twitter, de autorităţile ucrainene. Au fost lovite inclusiv mai multe maşini aflate în tranzit în acele momente, relatează The Guradian.

Imaginile televiziunii locale de pe reţelele de socializare arată cum o rachetă, o bombă sau un proiectil explodează în zona Sediului Guvernamental Regional din Harkov.   

Lovitura a fost o încercare de a ucide guvernatorul Harkovului şi echipa sa care conduce apărarea oraşului, potrivit sursei citate. 

„Atacul cu rachete asupra administraţiei regionale Harkov. Bombardare gradată în zone rezidenţiale. O altă dovadă că Putin este răul suprem”, a postat pe Twitter centrul ucrainean de comunicare strategică.

Mărturii din Harkov

Hlib, tânărul din Hrkov cu care jurnaliştii news.ro au discutat ieri spune că acolo, foarte aproape de clădirea bombardată sunt foarte mulţi voluntari cu care ţine legătura şi că nu ştie deocamdată câţi au fost ucişi sau câţi au fost răniţi. 

Hlib a povestit că ieri, în timpul bombardamentelor din centrul oraşului, acolo unde locuieşte şi mama sa au murit în jur de 20 de oameni, dar că cifra nu este una oficială.

Sunt de asemenea şi foarte mulţi răniţi iar medicii care lucrează în spitalele din oraş au întocmit deja liste cu medicamentele de care este nevoie urgentă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite