Şedinţa CSAT. Situaţia de securitate ca urmare a războiului de la graniţa României şi măsuri pentru gestionarea fluxului de refugiaţi, pe ordinea de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, urmând a se discuta despre situaţia de securitate în contextul războiului din Ucraina şi despre gestionarea fluxului de refugiaţi.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 1 martie 2022, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Evoluţiile privind situaţia de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi implicaţiile pentru România;
  • Măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiaţi/persoane strămutate pe teritoriul naţional, în contextul securitar internaţional.

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale", este anunţul Administraţiei Prezidenţiale.

România se pregăteşte cu măsuri pentru a face faţă la un val de refugiaţi mult mai mare faţă de cel din prezent. Dacă luptele se înteţesc şi sunt atacate şi zonele rezidenţiale, în ţara noastră ar putea intra şi câte 50.000 de refugiaţi pe zi, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite