Cinci persoane printre care şi un copil au fost înjunghiate de un refugiat somalez, la Rimini, în Italia. Atacatorul a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După o umărire îndelungată, atacatorul a fost arestat. El nu avea legături cu medii teroriste sau extremiste. Sursă foto: realitateadeharghita.ro
După o umărire îndelungată, atacatorul a fost arestat. El nu avea legături cu medii teroriste sau extremiste. Sursă foto: realitateadeharghita.ro

Cinci persoane inclusiv un copil au fost înjunghiaţi de un refugiat somalez. Minorul se află în stare gravă la spital. Atacatorul a fost arestat vineri seară în oraşul italian Rimini, relatează presa locală citată de agenţia EFE.

Somalezul, în vârstă de 26 de ani, călătorea cu autobuzul fără bilet. Când două controloare i-au cerut să arate biletul el le-a atacat cu un cuţit, rănind-o pe una dintre femei în zona gâtului şi pe cealaltă la umăr, potrivit Agerpres.

Atacatorul a reuşit să fugă spre faleza mării după ce şoferul de autobuz a deschis uşile. El a mai ameninţat şi atacat alte persoane, printre care şi un copil în vârstă de şase ani. Copilul a fost rănit tot la gât şi este internat în stare foarte gravă.

După o umărire îndelungată, atacatorul a fost arestat.

De asemenea, nu există indicii că el ar avea legături cu medii teroriste sau extremiste, iar autorităţile încearcă acum să determine motivaţia atacului său.

Migrantul somalez a sosit cu câteva luni în urmă în Italia, unde a cerut statutul de refugiat. El era găzduit într-un centru al Crucii Roşii şi, conform unor martori, a manifestat o atitudine agresivă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite