Christine Lagarde renunţă temporar la conducerea FMI pe perioada nominalizării pentru preşedinţia Băncii Centrale Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christine Lagarde FOTO AFP
Christine Lagarde FOTO AFP

Şefa FMI Christine Lagarde a anunţat că este onorată să fie nominalizată pentru preşedinţia Băncii Centrale Europene şi că pe perioada nominalizării renunţă temporar la conducerea FMI.

„Sunt onorată să fiu nominalizată pentru preşedinţia Băncii Centrale Europene. Din acest motiv şi ca urmare a consultării cu Comitetul de Etică al board-ului executiv al FMI, am decis ca, pe perioada nominalizării să renunţ temporar la atribuţiile de director al FMI”, a scris Lagarde pe Twitter.

Şefii de stat şi de guverne au ajuns marţi la un acord, la Bruxelles, asupra nominalizării în posturi-cheie la nivel european, Ursula von der Leyen la şefia Comisiei Europene (CE), iar franceza Christine Lagarde la BCE, au anunţat o serie de lideri europeni, relatează AFP. ”Consiliul European s-a înţeles asupra viitoarei conduceri a instituţiilor europene”, a anunţat pe Twitter preşedintele Consiliului European Donald Tusk. Tusk a postat fotografii cu noile feţe - inclusiv cu succesorul său, belgianul Charles Michel, şi cu spaniolul Josep Borrell, noul şef al diplomaţiei europene.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite