Cetăţenilor britanici li s-a solicitat să părăsească de urgenţă Benghazi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii britanici au fost sfătuiţi să părăsească oraşul libian Benghazi de urgenţă, în urma „unei ameninţări specifice la adresa occidentalilor”, informează BBC.

Ambasada britanică de la tripoli a menţinut contactul cu cetăţenii Regatului Unit despre care ştiu că sunt pe teritoriul libian. Ministerul de Externe de la Londra a sfătuit încă din septembrie cetăţenii britanici să nu călătorească spre Benghazi şi în multe alte regiuni ale Libei.

„Am luat cunoştinţă de existenţa unei ameninţări specifice şi iminente împotriva occidentalilor la Benghazi şi le solicităm tuturor cetăţenilor britanici care rămân acolo, în pofida recomandării noastre, să părăsească imediat oraşul”, se arată în comunicatul emis de ministerul britanic. Acesta nu oferă precizări cu privire la natura ameninţării.

La 11 septembrie 2012, ambasadorul american Chris Stevens şi alţi trei cetăţeni americani au murit în timpul unui atac terorist asupra consulatului SUA din Benghazi. În urma unei anchete, s-a stabilit că Stevens a murit din cauză că a inhalat prea mult fum.

Săptămâna trecută, consulul Italiei la Benghazi a supravieţuit unui atentat, după ce mai multe focuri de armă au fost trase asupra maşinii sale blindate, în aceeaşi regiune în care ambasadorul SUA a fost ucis.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite