Cel puţin 12 morţi după prăbuşirea unei cabine de teleferic într-o staţiune turistică din Italia: Doi copii în stare gravă. Bilanţul oficial, neclar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a produs la 300 de metri de vârf FOTO EPA-EFE
Accidentul s-a produs la 300 de metri de vârf FOTO EPA-EFE

Cel puţin 12 persoane au murit, iar doi copii au fost grav răniţi, duminică, după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, o staţiune turistică din Piemont, pe malul Lacului Maggiore, în nordul Italiei, transmite AFP.

UPDATE Potrivit News.ro, care citează AFP, bilanţul ar fi crescut la 13 morţi şi doi răniţi.  Informaţii oficiale transmise anterior indicau prezenţa la bordul telecabinei a doar 11 pasageri. 

***

„Bilanţul provizoriu este de opt morţi şi doi răniţi transportaţi de urgenţă la spitalul pediatric Regina Margherita din Torino”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare.

Ulterior, bilanţul a fost revizuit în creştere: la 12 morţi. În plus, autorităţile au anunţat că doi copii - de cinci şi de nouă ani - au fost transportaţi în stare gravă la un spital din Torino.

„Bilanţul victimelor s-a agravat la 12 morţi. Un bilanţ care, din nefericire, s-ar putea să evolueze din nou”, a anunţat salvamontul local pe Twitter.

Cabina de teleferic s-a prăbuşit într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce a îngreunat accesul pompierilor.

Acest teleferic asigură legătura între Stresa si Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra oraşului şi lacului, notează AFP.

Accidentul, produs la 300 de metri de vârf, ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu pe partea cea mai înaltă a traseului, precizează agenţia italiană de presă ANSA, potrivit Agerpres.

„Este o tragedie imensă”, a reacţionat preşedintele regiunii Piemont, Alberto Cirio, care s-a declarat „devastat”. Premierul italian Mario Draghi a anunţat la rândul său că simte „profund îndurerat”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite