Cel mai bogat britanic, un militant al Brexitului, se mută în Monaco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat britanic şi un susţinător al Brexitului, a decis să-şi părăsească ţara şi să se mute în Monaco, dezvăluie The Independent, legând această mişcare de raţiuni fiscale.

Fondatorul şi directorul general al companiei petrochimice Ineos, Jim Ratcliffe, care a militat la referendumul din 23 iunie 2016 pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, se instalează în Principatul Monaco, scrie cotidianul britanic The Independent.

Decizia lui Ratcliffe, înnobilat de regina Elisabeta a II-a în iunie, vine cu câteva luni înainte de oficializarea Brexitului. Ori, cu un an înainte de referendumul din 2016, el dădea asigurări pentru The Sunday Times că „britanicii sunt capabili să aibă singuri grijă de ei şi nu au nevoie ca Bruxellesul să le spună ce anume să facă“. „Eu nu cred în ideea Statele Unite ale Europei, nu este viabilă“, a subliniat el atunci.

Sir Jim Ratcliffe nu a explicat decizia sa de a se muta în Monaco, dar ar putea fi legată de chestiuni fiscale, notează The Independent.

Rezidenţii din Monaco nu plătesc impozite pe venit, ceea ce este pe placul multimiliardarului, care a criticat recent sistemul fiscal britanic.

Multimiliardarul britanic nu se va muta singur în Monaco, ci împreună cu doi directori din Ineos, Andy Currie şi John Reece, notează The Daily Telegraf.

Cu o avere estimată la 21 de miliarde de lire sterline (aproximativ 23,5 miliarde de euro), Ratcliffe a fost declarat în mai cel mai bogat om din Marea Britanie.

El nu este singurul militant al Brexitului care a decis să-şi părăsească ţara.

În mai, fostul şef al campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Nigel Lawson, a solicitat rezidenţa în Franţa, stârnind nedumeriri şi indignare acasă la el.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite