„Cea mai mare tot dragostea este”, afirmă norvegianul Jens Stoltenberg după atacul armat de la Oslo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, îşi exprimă sâmbătă susţinerea faţă de comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBTQ) într-un mesaj postat pe Facebook, în urma atacului armat din centrul Oslo, soldat cu doi morţi şi 21 e răniţi.

”Cea mai mare tot dragostea este”, scrie Stoltenberg în această postare. Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte 21 au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în apropierea unor baruri, în centrul Oslo, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat poliţia norvegiană, care a arestat un suspect şi anchetează un atac terorist. 

Atacul a avut loc către ora locală 1.00 (2.00, ora României), în exteriorul unui pub - Per på hjørnet, - unde au fost ucise două persoane, iar apoi în faţa unui club gay vecin - London Pub -, în centrul capitalei norvegiene, plin la momentul atacului.

Poliţia anchetează cu privire la fapte drept un atac ”terorist”, anunţă într-un comunicat forţele de ordine. 

Poliţia a anunţat iniţial că anchetează dacă există ”o legătură” cu Marşul mândriei de a fi gay (Gay Pride). 

Marşul prevăzut sâmbătă după-amiaza, a fost anulat. 

Două arme au fost confiscate. 

Civili au ajutat la prinderea suspectului şi la acordarea primului ajutor, potrivit poliţiei, care salută ”o contribuţie eroică”. 

Forţe de ordine nu au furnizat niciun detaliu despre bărbatul arestat sâmbătă - la cinci minute după primele semnalări. 

Presupusul autor al atacului armat din centrul Oslo este un norvegian de origine iraniană, anunţă sâmbătă poliţia norvegiană.

Suspectul - a cărui identitate nu a fost dezvăluită - le era cunoscut serviciilor de informaţii interne, însărcinate cu lupta împotriva terorismului, anunţă într-o conferinţă de presă un reprezentant al Poliţiei din Oslo, Christian Hatlo. 

Acesta este cunoscut poliţiei cu privire la fapte mărunte, de exemplu purtarea unui cuţit, şi o condamnare cu privire la deţinere de droguri.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite