Căsătoriile între persoane de acelaşi sex: Elton John a denunţat „ipocrizia Vaticanului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elton John foto: FB/Elton John
Elton John foto: FB/Elton John

Elton John a acuzat Vaticanul de "ipocrizie", după ce luni Sfântul Scaun a reafirmat doctrina Bisericii Catolice, care consideră homosexualitatea drept un "păcat", şi confirmă imposibilitatea pentru cuplurile de acelaşi sex de a primi sacramanetele căsătoriei, rezervate "uniunii indisolubile între un bărbat şi o femeie".

Artistul britanic a distribuit un mesaj pe Twitter în care asigură că Vaticanul a finanţat o parte din filmul său biografic, în care este prezentată căsătoria sa cu David Furnish.

Muzicianul a distribuit pe Twitter un mesaj angajat, însoţit de două imagini: un extras dintr-un ziar care anunţa refuzul Vaticanului de a binecuvânta căsătoriile homosexuale şi unul din Daily Beast cu titlul "Cum a cheltuit Vaticanul milioane pentru filmul biografic al lui Elton John".

"Cum poate Vaticanul să refuze binecuvântarea căsătoriilor homosexuale pentru să "sunt un păcat", dar să facă cu plăcere profit investind milioane în Rocketman, un film care celebrează fericirea pe care am găsit-o în căsătoria mea cu David?", a întrebat starul, punctând cu hashtagul #hypocrisy.

Vaticanul nu a confirmat niciodată, nici nu a negat, că a finanţat o parte din filmul "Rocketman" - această informaţie a apărut pentru prima dată în 2019, la puţin timp după lansarea lungmetrajului, în Corriere della Sera. 

Publicaţia italiană asigura că "mai mult de 4 milioane de euro au finanţat producţia de filme precum ultimul "Men in Black" şi "Rocketman". 

Elton John a fost chiar el producător executiv al acestui film. Lungmetrajul, care a costat 40 de milioane pentru a fi produs, a generat venituri de 195 de milioane de dolari la box office.

Citeşte şi:

Luare de poziţie a Vaticanului: Homosexualitatea este un păcat, iar căsătoriile între persoane de acelaşi sex nu pot fi binecuvântate

Joe Biden salută vizita istorică a Papei Francisc în Irak: „Un simbol al speranţei pentru întreaga lume”

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite