Cancelarul austriac Nehammer merge astăzi la Moscova. Este primul lider european care se va întâlni cu Putin de la invazia Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karl Nehammer Foto EPA EFE
Karl Nehammer Foto EPA EFE

Cancelarul austriac Karl Nehammer se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Viena, potrivit AFP.

Nehammer va fi primul lider european care se va întâlni cu Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

El va merge la Moscova 'în concertare cu Berlinul şi Bruxellesul, informându-l despre aceasta pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki', pentru a încuraja dialogul între Ucraina şi Rusia, a precizat purtătorul de cuvânt.

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu Zelesnki.

Duminică, el le-a declarat jurnaliştilor că are 'intenţia de a face totul pentru a fi luate măsuri în favoarea păcii', recunoscând însă că şansele de reuşită sunt mici.

Călătoria la Moscova este 'o misiune cu risc', dar o 'fereastră de dialog' a apărut, a afirmat el, opinând că 'diplomaţia personală' este de actualitate.

Nehammer a mai arătat că se află la originea acestei iniţiative şi că a organizat deplasarea în timpul vizitei sale în Ucraina.

El intenţionează să evoce la Kremlin 'crimele de război' de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alţi responsabili occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a NATO. Viena a denunţat invazia în Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar în această săptămână a expulzat patru diplomaţi ruşi.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri