Camilla, drumul de la „cea mai detestată femeie” la titlul de regină consoartă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După moartea reginei Elisabeta a II-a, fiul său cel mare, Charles, este noul monarh. Camilla, soția acestuia, va prelua titlul de regină consoartă, așa cum a dorit regina.

Camilla, regină consoartă FOTO Getty Images
Camilla, regină consoartă FOTO Getty Images

Ceremonia oficială de încoronare va avea loc mai târziu, fiind nevoie de respectarea unei perioade de doliu. În cadrul evenimentului, dacă noul suveran este bărbat, soţia lui este proclamată regină şi este încoronată, asta dacă nu există o decizie contrară.

Camilla Parker Bowles a fost numită cândva „Rottweiler”, fiind „cea mai detestată” femeie din Marea Britanie după ce a stricat căsnicia prințului Charles cu prințesa Diana.

Când prima soție a lui Charles, populara prințesă Diana, a murit la 36 de ani într-un accident de mașină la Paris în 1997, Camilla a fost descrisă de mass-media drept cea mai urâtă femeie din Marea Britanie, cineva care nu s-ar putea căsători niciodată cu Charles, cu atât mai puțin să devină regină.

„Noi trei în această căsnicie”

Charles s-a căsătorit cu Diana când aceasta avea 20 de ani, nunta având loc în 1981. Cu toate acestea, în ciuda faptului că aveau doi copii, pe William și Harry, relația s-a răcit câțiva ani mai târziu, iar prințul s-a reîndrăgostit de fosta sa iubită.

Profunzimea relației lor a fost expusă unui public șocat în 1993, când o stenogramă a unei conversații private înregistrate în secret a fost publicată în ziare, cu detalii intime.

„Marea ta realizare este să mă iubești”, a spus el. „Oh, dragă, e mai ușor decât să cazi de pe scaun”, a răspuns ea.

Într-un interviu televizat celebru din anul următor, Charles a recunoscut că a reluat relația cu Camilla la mai puțin de șase ani după ce s-a căsătorit cu Diana, dar a spus că a făcut asta doar după ce căsnicia lor s-a rupt iremediabil.

Cu toate acestea, Diana a numit-o pe Camilla „Rottweilerul” și a învinuit-o pentru despărțire. Pe măsură ce relația ei cu Charles s-a degradat, ea a remarcat într-un interviu la TV din 1995: „Noi eram trei în această căsnicie – așa că era puțin aglomerat”.

„Charles a fost neghiob să riște totul cu Camilla pentru un bărbat în poziția lui”, a spus prințul Philip, soțul Elisabetei, într-o scrisoare către Diana. „Nu-mi pot imagina pe cineva sănătos la minte să te părăsească pentru Camilla.”

Cu toate acestea, apropiații lui Charles spun că Camilla i-a oferit o evadare din îndatoririle sale regale stricte și din rădăcinile palatului, așa cum nimeni altcineva nu o mai făcuse.

„Fără îndoială că s-au iubit: în Camilla Parker Bowles, prințul a găsit căldura, înțelegerea și statornicia după care a tânjit mereu și pe care nu le-a putut găsi niciodată cu nicio altă persoană”, a scris Dimbleby în biografia sa autorizată.

„Relația lor... urma să fie descrisă mai târziu doar ca o afacere neplăcută. Pentru prinț, totuși, a fost o sursă vitală de forță pentru un om care fusese întristat dincolo de cuvinte de un eșec pentru care se învinovățea invariabil.”

Cum și-a reconstruit imaginea

După moartea Dianei, consilierii regali, însărcinați să reconstruiască imaginea pătată a familiei regale au început să o integreze pe Camilla în public.

Prima apariție publică a cuplului a avut loc la aniversarea surorii Camillei, la hotelul Ritz din Londra, în 1999. În anul 2005 cei doi s-au căsătorit.

Oamenii spun că simțul ei neastâmpărat al umorului a ajutat-o să-i cucerească pe cei care au întâlnit-o.

„Par să fie un cuplu foarte fericit unul în compania celuilalt”, a declarat Simon Lewis, secretarul de comunicare al reginei din 1998 până în 2001, pentru Reuters.

„În acea perioadă cât am fost la palat, au existat tot felul de speculații despre relația lor, despre ce urma să se întâmple – totul s-a rezolvat, totul s-a terminat și cred că (sunt) de fapt un cuplu foarte fericit în pielea lor."

După mariaj, Camilla a devenit cunoscută drept ducesa de Cornwall. Titlul „prințesa de Wales”, care a fost anterior al prințesei Diana, nu a fost folosit, deși tehnic putea fi folosit și de către Camilla.

După mariaj, Camilla a devenit cunoscută drept ducesa de Cornwall. Titlul „prințesa de Wales”, care a fost anterior al prințesei Diana, nu a fost folosit, deși tehnic putea fi folosit și de către Camilla.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite