Cameron pune capăt paradisurilor fiscale sub mandat britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic David Cameron a anunţat sâmbătă că a ajuns la o înţelegere cu majoritatea paradisurilor fiscale care fac parte din teritoriile Coroanei sau se află sub protecţia ei, prin care acestea se vor adapta la protocolul internaţional a schimbului de date bancare.

10 teritorii care se auto-guvernează, dar se află sub mandat britanic, şi sunt recunoscute drept paradisuri fiscale şi folosite pentru conturile offshore, au promis să ofere mai multă transparenţă despre datele companiilor transferate acolo, dar şi asupra averilor şi conturilor depozitate în băncile lor.

„Este foarte important să facem curăţenie în casa noastră. Am realizat un pas foarte pozitiv şi acest lucru va ajuta ca Marea Britanie să aibă un cuvânt greu de spus în cadrul întâlnirii G8 de luni, în ceea ce priveşte problema paradisurilor fiscale, a conturilor offshore.“

Din viitoarea înţelegere fac parte Insulele Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Cayman, Gibraltar, Anguilla, Montserrat, Turks şi Caicos, Jersey, Guernsey şi Isle of Man.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite