Camera inferioară a Parlamentului Franţei a aprobat o lege antiterorism controversată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera inferioară a Parlamentului Franţei a aprobat o lege antiterorism care include mai multe măsuri de urgenţă luate de guvernul francez după atacurile teroriste de la Paris, din 2015.

Noua lege acordă reprezentanţilor guvernului puteri permanente pentru a impune limitarea libertăţii de mişcare la oraşul de reşedinţă al suspecţilor radicali, cu obligativitatea acestora de a raporta zilnic poliţiei locale. 

Printre noile măsuri care vor intra în vigoare, unele facilitează efectuarea percheziţiilor şi a controalelor de identitate. Vor putea fi închise mai uşor locuri de cult în care se predică jihadismul sau violenţa.

Avem nevoie de “un răspuns durabil în faţa unei ameninţări durabile”, cu aceste cuvinte a pledat ministrul de interne Gérard Collomb în favoarea noului proiect de lege. Proiect care a fost criticat vehement de stînga radicală, de comunişti, de Frontul Naţional şi de majoritatea conservatorilor din partidul Republicanii.

Oponenţii noii legislaţii acuză Guvernul de la Paris că transformă în lege permanentă o măsură care nu se aplică decât situaţiilor excepţionale, subliniază corespondenţii BBC.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite