Bulgaria: Vălurile islamice sunt interzise în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgarii se opun cel mai vehement vălurilor islamice în şcoli, informează joi presa bulgară. Peste 80% dintre bulgarii insistă ca elevele musulmane să nu aibă dreptul să-şi acopere chipul în şcoli, arată un studiu realizat de departamentul de cercetare al băncii spaniole BBVA.

După acest criteriu, Bulgaria se situează pe primul loc printre cele 12 ţări membre ale Uniunii Europene în care s-a efectuat studiul menţionat. În medie, 52.6% dintre cetăţeni acestor ţări şi-au exprimat dezacordul parţial ori total faţă de purtarea vălurilor în şcolile publice.

Mai citiţi şi:

Horă bulgărească de Bobotează

Redresarea Bulgariei în 2010 este incertă

Cea mai mică opoziţie faţă de acoperirea capului este în Polonia (25,6%), urmată de Danemarca (28,1%) . În schimb, 78,8% dintre danezi se declară în favoarea prezenţei crucii în sălile de curs. Acest lucru este valabil şi pentru 77% din britanici, 69,9% din spanioli şi 49,3% din italieni.

În Franţa, ţară care intenţionează să interzice prin lege purtarea aşa-numitelor 'burqa' sau 'niqab' în locurile publice, 65% dintre cetăţeni se opun vălurilor islamice în şcoli.

Ancheta a fost efectuată pe un eşantion de 1.500 persoane în 12 state membre Uniunii Europene - Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, precum şi în Elveţia şi Turcia. Anchetele au conţinut mai multe întrebări, dar cea referitoare la prezenţa în şcoli a simbolurile religioase a fost pusă doar cetăţenilor celor 12 ţări din Uniunea Europeană.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite