British Airways anulează toate cursele de sâmbătă de la Londra, din cauza unei defecţiuni a sistemului IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pana informatică de la British Airways afectează pasagerii companiei de pe mai multe aeroporturi din lume, printre care Hong Kong, Roma Praga, Milano, Stockholm şi Malaga, relatează BBC News. Compania britanică a anunţat că toate cursele de pe aeroporturile din Londra vor fi anulate pe tot parcursul zilei de sâmbătă.

Un jurnalist BBC se află pe aeroportul internaţional din Roma, aşteptând să zboare la Londra. El a precizat că angajaţii British Airlines nu ştiu cât de lungă va fi întârzierea şi că i-au transmis că “toate cursele sunt consemnate la sol în toată lumea”.

Probleme sunt şi la Marsilia. “Când ne-am urcat în cele din urmă în avion, căpitanul a venit şi ne-a spus că sistemele IT sunt căzute în toată lumea. În cele din urmă, după ce am stat pe tarmac o oră şi jumătate, am coborât din avion. Acum sunt în zona de plecări din faţa porţii”, a povestit o femeie blocată la Marsilia, Alma Saffari.

Saffari, care călătoreşte împreună cu bebeluşul său de 13 luni, a spus că a primit un voucher pentru mâncare şi băuturi.

“O problemă majoră IT provoacă perturbări foarte grave la toate operaţiunile noastre de zbor din toată lumea”, a anunţat British Airways.

Compania şi-a cerut scuze şi a dat asigurări că “lucrează pentru a rezolva problema”.

Deocamdată nu există nicio dovadă care să sugereze că problema a fost provocată de un atac informatic, a dat asigurări grupul de transport aerian.

Toţi pasagerii afectaţi de pană – care vine în primul week-end al vacanţei şcolare în Regatul Unit – vor putea să îşi reprogrameze zborul sau să primească banii pe bilet înapoi.

Pana IT a provocat haos pe aeroporturile din Londra, unde oamenii au postat fotografii cu cozi pentru a ieşi din terminale, dar şi la ghişeele de informaţii. Pasagerii s-au plâns că au stat la cozi timp de peste trei ore numai pentru a ieşi din aeroportul Heathrow.

Compania britanică a avut o singură cursă sâmbătă între aeroportul Otopeni şi Londra, care a plecat la timp, în cursul dimineţii.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite