Britanicul decedat în Macedonia nu avea virusul Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AP
FOTO AP

Un britanic care a decedat în Macedonia, suspectat că a fost infectat cu Ebola, nu contractase acest virus, a anunţat Ministerul macedonean al Sănătăţii, potrivit AFP.

„Pacientul nu avea virusul Ebola“, a declarat Jovanka Kostovska, purtătoare de cuvânt a ministerului.

Autorităţile macedonene au decis de curând să închidă un hotel din Skopje şi să îl plaseze în carantina după ce au apărut tot mai multe informaţii potrivit cărora câţiva turişiti care au călătorit în Liberia s-ar simţi rău.

Britanicul, în vârstă de 56 de ani, a fost dus la un spital de boli infecţioase din capitala Macedoniei, însă medicii nu au reuşit să comunice cu bărbatul.

Un oficial din cadrul Ministerului macedonean al Sănătăţii a anunţat că britanicul a început să se simtă rău cu trei zile în urmă, acesta fiind internat joi după-amiază. După câteva ore însă el a murit.

„Persoana pe care am internat-o avea febră, vărsături şi hemoragie internă, simptome ale virusului Ebola. Efectuăm teste pentru a stabili cauza exactă a decesului”, a anunţat directorul comisiei de boli infecţioase de la Ministerul Sănătăţii din Macedonia, Jovanka Kostovska.

Rusia ar putea furniza trei vaccinuri împotriva virusului Ebola în şase luni, a dat asigurări sâmbătă ministrul rus al Sănătăţii Veronika Skvorţova, în contextul în care epidemia a trecut pragul de 4.000 de victime, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, potrivit Mediafax.

„Am creat trei vaccinuri (...) şi credem că vor fi gata în următoarele şase luni. Unul este gata pentru un test clinic“, a anunţat ministrul rus la televiziune, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

În Spania, cel puţin patru persoane, care prezintă simptome ale infecţiei cu virusul Ebola, au fost internate recent la spitalul Carlos III din Madrid. Printre ele se regăseşte o infirmieră care a intrat în contact cu asistenta medicală infectată cu Ebola, internată luni, a cărei stare de sănătate s-a agravat.

Citeşte şi:

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite