Britanic acuzat că a ajutat serviciile secrete rusești. El a fost arestat pentru că deținea „informații sensibile”

0
Publicat:

Un britanic a fost acuzat că a ajutat serviciile de informații rusești după ce a fost arestat de poliția britanică de combatere a terorismului.

Bărvatul este acuzat că a ajutat serviciile secrete rusești FOTO: Arhivă
Bărvatul este acuzat că a ajutat serviciile secrete rusești FOTO: Arhivă

Howard Michael Phillips, din Harlow, Essex, a fost acuzat joi de o infracțiune la secțiunea 3 din Legea privind securitatea națională (NSA), a anunțat Poliția Metropolitană, potrivit theguardian.com.

Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, a apărut joi după-amiază la tribunalul magistraților din  Westminster din Londra și a vorbit pentru a-și confirma adresa și data nașterii.

Procurorul, Mark Luckett, a declarat că Phillips a avut contacte cu cineva „despre care credea că sunt puteri străine”. El a spus că Phillips deținea „informații sensibile în ceea ce privește un parlamentar”.

Judecătorul Daniel Sternberg i-a refuzat eliberarea pe cauțiune și i-a ordonat să se prezinte la Old Bailey pe 14 iunie.

Poliția metropolitană a declarat că Phillips a fost arestat în centrul Londrei la 16 mai și a fost acuzat o săptămână mai târziu.

Acuzația a fost descrisă ca făcând parte dintr-o investigație polițienească proactivă de combatere a terorismului privind suspiciuni de infracțiuni în cadrul NSA.

Forțele de ordine au adăugat că țara la care se referea acuzația era Rusia.

Poliția metropolitană a declarat: „Ca parte a investigației, care este condusă de ofițeri din cadrul comandamentului antiterorism al Met, ofițerii au percheziționat, de asemenea, o adresă din zona Hertfordshire și o adresă din zona Essex. Ambele percheziții sunt acum finalizate.

Arestarea nu are legătură cu alte acuzații sau investigații recente legate de infracțiuni NSA și nu se crede că există vreo amenințare la adresa publicului larg în legătură cu acest caz.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite