Brexit. Nigel Farage, ironizat pentru fuga mişelească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internauţii au luat foc imediat după ce eurodeputatul eurofob Nigel Farage şi-a anunţat luni dimineaţă demisia de la conducerea partidului populist UKIP. Politicianul britanic este criticat şi ironizat, deopotrivă, pentru lipsă de curaj în a-şi asuma răspunderea după Brexit, pentru care a pledat ani îndelungaţi.

„Nu am fost niciodată şi n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunţ acum să mai fiu liderul UKIP. În timpul campaniei pentru referendum, am spus că «îmi vreau ţara înapoi». Astăzi spun că «îmi vreau viaţa înapoi», care începe chiar acum“, a declarat Nigel Farage într-o conferinţă de presă.

Şi-a atins scopul şi acum o şterge mişeleşte, comentează cotidianul francez „L’Express“ demisia lui Nigel Farage.

Pe internet, acest anunţ a stârnit un tsunami, fiind subiect atât pentru critici cât şi de glume.

Pe Twitter, numeroşi utilizatori ai reţelei de microblogging au denunţat lipsa de curaj a lui Farage.

„#Brexit După B. Johnson, N. Farage. Aşa arată populiştii: fac mizerie, după care refuză să-şi asume consecinţele“, a comentat Corinne Narassiguin, făcând aluzie la retragerea fostului primar al Londrei, Boris Johnson, din cursa pentru succesiunea premierului demisionar David Cameron.

„Nigel Farage a spus: «îmi vreau viaţa înapoi». Şi noi vrem acelaşi lucru dle Farage, şi noi“, a postat internautul GeorgeMonbiot.

„Nigel Farage îşi vrea viaţa înapoi, fără niciun dubiu într-o căsuţă imaginară acoperită cu paie într-un sătuc pitoresc imaginar din inima unui Regat Unit imaginar începând de acum“, a ironizat David Baddiel.

Un alt internaut nu este convins de explicaţia lui Farage că îşi păstrează mandatul de eurodeputat pentru a supraveghea îndeaproape negocierile ieşirii Marii Britanii din UE.

„Întrucât vrea să se asigure, @Nigel_Farage nu şi-a anunţat demisia din Parlamentul European“, a scris jurnalistul Jean Quatremer.

„Johnson şi Farage, un cuplu de alcoolici care se trezesc a doua zi din beţie şi fug pe ascuns pe uşa din spate după ce au stricat patul“, a comentat, pe un ton acid, Irvine Welsh, potrivit „L'Express“.

Pe Facebook, un internaut a luat în derâdere duplicitatea politicianului populist.

„Nigel Farage şi-a dat demisia de la conducerea UKIP pentru a petrece mai mult timp cu soţia de origine germană înainte de a fi expulzată“ din Marea Britanie, s-a amuzat un internaut pe o pagină de Facebook dedicată Prinţului Charles.

Nigel Farage este al doilea lider al campaniei pro-Brexit care se retrage din prim-planul scenei politice după succesul nesperat la referendumul din 23 iunie. Săptămâna trecută, fostul primar al Londrei Boris Johnson, văzut până nu demult drept favorit la succesiunea lui David Cameron, a anunţat că nu se va înscrie în cursa pentru şefia conservatorilor şi implicit a Guvernului britanic.

Nu este prima dată când Farage renunţă la conducerea UKIP. El a mai demisionat în mai 2015 după ce nu a reuşit să câştige un loc de parlamentar la alegerile generale, însă trei zile mai târziu şi-a retras demisia.

În vârstă de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la înfiinţarea acestei formaţiuni politice în 1993. Prea dur în declaraţii, cu un discurs prea controversat şi calificat uneori drept rasist, Farage a eşuat de şase ori în a obţine un mandat de deputat în Parlamentul britanic. El a reuşit, însă, să se infiltreze în inima inamicului, Parlamentul European, din care face parte din 1999 şi din care nu ia în calcul să demisioneze.

„Voi continua să susţin partidul, să susţin noul lider, voi urmări foarte îndeaproape procesul de negociere de la Bruxelles şi voi interveni din când în când în Parlamentul European“, şi-a prezentat planurile de viitor probabil fostul lider UKIP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite