Boris Johnson anunţă primele relaxări ale restricţiilor severe din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
boris johnson

Regatul Unit va începe relaxarea restricţiilor anti-pandemice din 12 aprilie, urmând să fie redeschise magazinele neesenţiale, şcolile primare, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare, dar şi barurile, conform Agerpres. Guvernul britanic nu s-a pronunţat încă în ce priveşte reluarea călătoriilor internaţionale.

Decizia relaxării graduale a restricţiilor vine în urma unei campanii de vaccinare de succes în cadrul căreia a fost imunizată mai mult de jumătate din populaţie cu cel puţin o doză de vaccin. Numărul mare de persoane vaccinate dar şi restricţiile severe au dus o la o scădere semnificativă a numărului de noi infectări şi de decese din cauza Covid-19.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunţat relaxarea măsurilor restrictive în cadrul unei conferinţe de presă la Downing Street Nr. 10 şi a precizat inclusiv că va merge el însuşi la o terasă în data de 12 aprilie, când acestea se vor redeschide. În 29 martie, guvernul britanic a eliminat interdicţia de ieşire din case pentru deplasări altele decât cele esenţiale, fiind vorba de prima măsură de relaxare.

Conform planurilor guvernului de la Londra, reluarea călătoriilor internaţionale ar urma să înceapă din 17 mai, însă un anunţ oficial în acest sens nu a fost făcut încă. Boris Johnson a precizat, totuşi, că „speră” că această măsură de relaxare va putea fi luată la data menţionată dar că „situaţia trebuie privită cu realism” pentru a evita răspândirea în ţară a variantelor noi ale virusului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite