Bombardamente fără discernământ în Donbas: Separatiştii proruşi, acuzaţi că iau la ţintă camioane umanitare şi corespondenţi de război VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bombardamente la punctul de trecere Şceastea Captură YouTube
Bombardamente la punctul de trecere Şceastea Captură YouTube

Ucraina a publicat înregistrări video cu bombardamente efectuate sâmbătă dimineaţă de separatiştii proruşi împotriva unui camion umanitar.

Aceste bombardamente au avut loc la punctul de trecere Şceastea, la nord de Luhansk, oraş controlat de separatiştii proruşi.

Potrivit Kievului, camionul vizat aparţine Biroului Comisarului ONU pentru Refugiaţi şi a fost atacat în timp ce se întorcea de pe teritoriul controlat de separatişti.

Atacul a reprezentat o „încălcare gravă” a acordurilor de încetare a focului, subliniază partea ucraineană.

Diplomaţia ucraineană afirmă că separatiştii au deschis focul sâmbătă pe toată lungimea liniei de contact în regiunea Donbas, mai ales la Stanîcino-Luhanske , Şceastea, Pivdenne, Svitlodarsk şi Bohdanivka, Novotoşkivske, Zolote, Popasna, Pisky, Mariupol şi Hranitne.

Camion ONU atacat de separatişti 

Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi în aceste atacuri.

Corespondenţii străini aflaţi în zonă sunt de asemenea vizaţi de tiruri, după cum arată un filmuleţ distribuit de Fox News. Corespondentul Trey Yingst poate fi văzut relatând ultimele evenimente din Donbas în timp ce fuge de focurile lansate de separatiştii proruşi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite