Bombardament de artilerie în zona gării Doneţk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tiruri intense de artilerie au fost declanşate luni, înainte de prânz, în zona gării din Doneţk, într-un cartier din acest oraş important din estul ţării, un fie al separatiştilor proruşi, a constatat un jurnalist AFP.

Circulaţia pe străzile din cartier a fost blocată de către combatanţi separatişti.

Civili erau evacuaţi cu minibuze de transport în comun. Unii locuitori fugeau în grupuri, pe jos.

Partea de est a Ucrainei este devastată de peste trei luni de un conflict armat între separatişti proruşi şi autorităţile de la Kiev, care acuză Moscova că-i susţine pe rebeli.

În acelaşi timp, primăria oraşului Doneţk a anunţat luni dimineaţă pe site-ul său web că lupte se duc pe străzile oraşului, mai exact în perimetrul şoseaua Kransnoarmeisk — str.Mareşalul Jukov — Stratonavtov — Artemovskaia, informează RIA Novosti.

Confruntări au fost semnalate în nord-estul oraşului Doneţk, nu departe de gara principală.

Primăria a cerut locuitorilor să nu iasă în stradă, anunţând totodată închiderea autogării Zapadnaia.

Potrivit administraţiei municipale, este foarte periculos să te apropii de zona gării, unde piaţa de alături a luat foc ca urmare a tirurilor de artilerie, care au avariat şi un bloc de locuit de nouă etaje.

Kievul ordonă încetarea luptelor pe o rază de 40 de kilometri în jurul locului prăbuşirii

 Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a cerut forţelor guvernamentale să-şi întrerupă operaţiunile în jurul locului unde s-a prăbuşit avionul care efectua zborul MH17, potrivit agenţiei Interfax Ucraina, citată de AFP.

"Am ordonat: pe o rază de 40 de kilometri de la locul tragediei, militarii ucraineni să-şi întrerupă imediat operaţiunile şi să se abţină de la a deschide focul", a declarat Poroşenko, care l-a vizitat luni pe ambasadorul Malaysiei la Kiev.

Agenţia Agerpres informează că anterior, insurgenţii au anunţat prin agenţia lor de presă Novorossia că armata ucraineană a aplicat lovituri aeriene gării din Doneţk. În urma a şase tiruri, au fost distruse mai multe porţiuni ale şinei şi o locomotivă, informează ITAR-TASS.

După cum au declarat localnici pentru ITAR-TASS, tiruri cu rachete Grad continuă de la ora 04:00 în partea de nord a oraşului, unde se află şi aeroportul din Doneţk.

Potrivit agenţiei ruse de presă, sunt în desfăşurare confruntări între rebeli şi unităţi ale armatei ucrainene în apropiere de o unitate de rachete situată lângă Doneţk.

După cum informează site-ul oficial al primăriei Doneţkului, noaptea de 20 spre 21 iulie s-a scurs relativ calm la Doneţk. În zorii zilei, locuitorii oraşului au fost treziţi de tiruri şi explozii care se auzeau din zona aeroportului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite