Blindatul Bradley M2 iese învingător după o confruntare dramatică cu un tanc rusesc T-90 | VIDEO

0
Publicat:

Imagini dramatice de pe câmpul de luptă ar arăta o confruntare între trupele ucrainene într-un vehicul de infanterie (IFV) M2 Bradley furnizat de SUA și un tanc de luptă principal rusesc avansat T-90M.

Imaginile dronei au devenit virale cu confruntarea la distanță scurtă dintre Brigada 47 Mecanizată a Ucrainei și tancul rusesc de lângă Stepove, la nord de Avdiivka. Această localitate se află în regiunea Donețk, unde Rusia a lansat o ofensivă în octombrie.

Vehiculele blindate Bradley fac parte dintr-un pachet militar pentru Ucraina anunțat în 2023 de către administrația Biden. Bradley are un tun puternic de 25 mm, producătorul BAE Systems lăudându-i "supraviețuirea, mobilitatea și letalitatea remarcabile".

Canalul Telegram War Archive a declarat că această confruntare ar fi avut de loc joi și, până sâmbătă dimineața, videoclipul, care nu a fost verificat independent, a fost vizualizat de 780.000 de ori, scrie Newsweek.

Presa rusă a numit T-90M, cunoscut și sub numele de Proriv-3, drept "cel mai avansat vehicul blindat" dintre tancurile sale. Acesta are un motor mai puternic, o turelă îmbunătățită și o capacitate de supraviețuire sporită față de tancurile T-72 folosite de ambele părți.

Tanc tip T-90 din Armata rusă Foto Shutterstock
Tanc tip T-90 din Armata rusă Foto Shutterstock

O versiune accelerată a imaginilor postate de contul pro-ucrainean X, fostul Twitter, Special Kherson Cat, arată cum Bradley-ul din prim-plan avansează și se retrage în timp ce trage asupra tancului rusesc, care se află în mijlocul unui sat.

"La finalul videoclipului este vizibil că tancul a suferit cel mai probabil daune semnificative, deoarece echipajul nu poate controla rotația turelei", a adăugat postul.

Bradley-urile fac o diferență semnificativă pentru forțele ucrainene pe câmpul de luptă. După cum a declarat anterior comandantul ucrainean cu indicativul Kach pentru Newsweek, soldaților ruși le este "frică" să lanseze operațiuni dacă știu că se confruntă cu un Bradley.

Cu un blindaj între 14,5 și 30 de milimetri, forța standard de foc a unui Bradley e formată dintr-o mitralieră Bushmaster cu cartușe de calibrul 25 de milimetri, două aruncătoare de grenade anti-tanc și o mitralieră M240C, cu cartușe de calibrul 7,62 de milimetri, dar echiparea poate fi modificată în funcție de tipul de conflict, urban, teren deschis sau diferite condiții climatice.

Vehicul de luptă Bradley Foto Shutterstock
Vehicul de luptă Bradley Foto Shutterstock

Viteza maximă a unui Bradley este de 54 de kilometri pe oră, echipajul fiind format dintr-un șofer, un mitralior și șase infanteriști. În funcție de nevoile de luptă și de armele folosite, numărul militarilor din echipaj poate fi mai mic, dar nu sub trei și nici mai mare de opt.

Vehiculul Bradley are capacitatea să desfășoare și acțiuni individuale. În timpul Războiului din Golf, 1990-1991, vehiculele blindate americane au distrus mai multe tancuri irakiene decât au reușit să elimine tancurile americane Abrams, ceea ce arată adaptabilitatea în luptă a primelor.

Trupele rusești au făcut progrese marginale la nord-est de Bahmut, în regiunea Donețk, precum și în regiunile Zaporojie, și Herson, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite