Bilanţul morţilor în tentativa de intrare în enclava spaniolă Melilla creşte la 18 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Optsprezece migranţi de origine africană au murit în timpul unei tentative masive de intrare în enclava spaniolă Melilla, în nordul Marocului, potrivit unui bilanţ actualizat al autorităţilor locale marocane, relatează AFP.

„Cel puţin 18 migranţi au murit şi 76 au fost răniţi în Maroc când încercau să intre în Melilla”, a scris un jurnalist pe pagina sa de Twitter, alături de imagini care ilustrează situaţia de la graniţă.

„Treisprezece migranţi răniţi în luarea cu asalt a Melillei au murit vineri seara, din cauza unor răni grave”, au anunţat iniţial autorităţile din provincia Nador.

Aproximativ 400 de migranţi au luat cu asalt, vineri, gardul înalt care protejează enclava spaniolă Melilla, din nordul Marocului. Un grup mare de migranţi a reuşit să treacă din Maroc după o ciocnire de două ore cu ofiţerii de frontieră, au declarat autorităţile spaniole, relatează Reuters.

Melilla şi Ceuta, cealaltă enclavă spaniolă aflată tot pe coasta nordică a Africii, au devenit, în ultimul deceniu, puncte de trecere populare pentru migranţii africani care încearcă să ajungă ilegal în Europa

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite