Bătălia de la Bahmut. Prigojin: Se dau lupte grele. Noi acuzații la adresa conducerii militare de la Moscova

0
Publicat:

Șeful companiei militare private Wagner, oligarhul rus Evgheni Prigojin, a recunoscut vineri că în Bahmut au loc „lupte grele” şi a exclus o capturare completă în timpul apropiat a acestui oraş din estul Ucrainei.

Vedere aeriană asupra clădirilor distruse în Bahmut FOTO Profimedia
Vedere aeriană asupra clădirilor distruse în Bahmut FOTO Profimedia

„Informez pe toată lumea în mod oficial: Bahmut nu a fost deocamdată capturat. Există un cartier care se numeşte Avion. Este o fortăreaţă inexpugnabilă formată dintr-un şir de clădiri înalte situate în sud-vestul Bahmutului. Acolo se dau lupte foarte dure, foarte grele”, spune Prigojin într-o înregistrare audio difuzată pe Telegram.

Prigojin a dat din nou vina pe conducerea militară de la Moscova pentru dificultăţile întâmpinate de forțele armate rusești în capturarea Bahmutului, pe care, potrivit lui, mercenarii Wagner îl ocupă în proporţie de 98% după aproape zece luni de lupte.

„Pentru cei care sunt interesaţi de detalii şi pentru a pune capăt speculaţiilor, brigăzile 4 şi 74 (de trupe ruseşti, n. red.), care şi-au bătut joc de flancuri şi de zone înalte cheie, au permis forţelor armate ucrainene să avanseze din Ceasiv Iar şi Kosteantînivka în două direcţii, la nord şi la sud de Ivanivske”, afirmă șeful Wagner.

Din această cauză, la Bahmut are loc „practic” o ciocnire „frontală”, adaugă el, citat de EFE și Agerpres.

La rândul său, viceministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat vineri că forţele armate rusești încearcă să recucerească teritoriul pierdut în jurul Bahmutului, dar că armata ucraineană respinge atacurile.

Forţele ruse au câştigat ceva teren în interiorul oraşului, dar nu îl controlează în totalitate, iar luptele continuă, a precizat Maliar, citată de Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite