Bătaie de joc pe aeroportul din Palma de Mallorca. Români controlați abuziv la frontiera spaniolă: „Nu sunteți europeni”

0
Publicat:

Mai mulți pasageri români au avut parte de o experiență neplăcută, joi, 20 iunie, la sosirea pe Aeroportul din Palma de Mallorca, fiind nevoiți să aștepte mult timp pentru verificarea pașapoartelor, deși România face parte spațiul Schengen aerian.

Pasageri români, controlați pe aeroportul din Palma de Mallorca. FOTO Știri de Cluj
Pasageri români, controlați pe aeroportul din Palma de Mallorca. FOTO Știri de Cluj

Călătorii au declarat, pentru Știri de Cluj, că nu au primit nicio explicație oficială cu privire la acest control nejustificat.

Mulți dintre ei au fost surprinși și derutați de situație, întrucât, conform regulilor Schengen, nu ar fi trebuit să treacă printr-un astfel de control riguros.

România a aderat la spațiul Schengen pentru transportul aerian la 31 martie 2024, ceea ce înseamnă că pasagerii care călătoresc între România și alte țări Schengen nu ar trebui să fie supuși controlului de frontieră atunci când călătoresc cu avionul. Cu toate acestea, situația de pe Aeroportul din Palma de Mallorca sugerează că implementarea acestor reguli întâmpină dificultăți.

Unul dintre pasageri a povestit că nimeni nu le-a dat nicio explicație: „Am fost nevoiți să stăm la o coadă mare pentru control pașapoarte și buletine fără nicio explicație. Polițistul de frontieră ne-a spus că nu suntem europeni, ceea ce nu are sens având în vedere că România este în Uniunea Europeană și ar trebui să beneficiem de libera circulație în spațiul Schengen aerian. Și, pe lângă asta, controlul a fost făcut în mare parte de un singur polițist”.

Ghișeele erau goale, iar verificarea pașapoartelor și a buletinelor s-a făcut în mare parte de un singur polițist de frontieră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite