Barroso de ziua Europei: Impozitele pe muncă trebuie să fie reduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene
Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene

Preşedintele Comisiei Europene şi vicepreşedintele pentru pieţe monetare, Olli Rehn, au anunţat astăzi, la aniversarea Europei, că în doi de la începerea crizei, uniunea monetară a făcut mai multe decât în ultmii zece ani, că nu se poate creştere economică fără consolidare fiscală şi reducerea datoriilor, iar reducerea impozitelor pe muncă este una din condiţiile pentru a genera noi joburi.

Mâine este Ziua Europei şi aniversăm 62 de ani de integrare europeană (...) În ultimii doi ani am făcut progrese foarte importate, mai multe decât în cei zece ani anteriori: venim cu un răspuns serios la criză, la consolidarea sistemului bancar, la consolidarea guvernanţei economice, am oferit statelor membre în nevoie un ajutor fără precedent", a spus Barroso în mesajul Colegiului comisarilor UE pentru 9 mai dată la care este aniversată ziua Europei.

Barroso: fiecare euro cheltuit pe dobândă se ia de la locurile de muncă

El a mai precizat că pactul pentru stabilitate este bine conceput, răspunzând încercărilor noului preşedinte socialist francez care a anunţat în campania electorală că ar vrea renegocierea tratului fiscal. „Reducerea datoriei şi reducerea deficitelor sunt fundamentale pentru încrederea pieţelor şi a scăderii gradului de îndatorare. „Fiecare euro cheltuit pentru dobânzi e un euro mai puţin pentru joburi şi competitivitate", a spus şeful Executivului UE.

Vicepreşedintele Olli Rehn a precizat că dezbaterea consolidare bugetară vs creştere economică este falsă. „În actualul context trebuie să ne concentrăm pe ambele elemente, simultan", a spus Rehn.

Barroso a anunţat câteva măsuri prioritare pentru UE în următoarea perioadă: statele membre trebuie să-şi reducă impozitele pe muncă. „Vom reveni asupra acestui subiect în recomandările specificie pe fiecare ţară pe care le vom anunţa la sfârşitul acestei luni", a spus Barroso. Eliminarea barierelor care restrâng potenţialul pieţei unice, încetarea discuţiilor contradictorii pe brevetul european, investiţii prin eurobondurile de proiect, creşterea capacităţii de împrumut a Băncii Europene de Investiţii sunt alte teme la care statele UE vor trebui să vină cu răspunsuri anul acesta.

Atenţie la bugetul viitor al UE: nu puteţi cere dacă nu daţi

Barroro a avertizat şi ţările care se opun bugetului propus de Comisia Europeană pentru 2014 - 2020 şi cer reducerea contribuţiilor naţionale, după ce săptămâna trecută a menţionat Marea Britanie ca fiind prima ţară care cere deconturi, dar şi una din susţinătoarele unui buget mult mai redus al UE.

„Trebuie să covenim asupra unui buget european care să mute accentul de pe cheltuieli pe măsuri de creştere. Sper că statele membre care vor să pună accent pe măsuri de reducere în cadrul Consiliului să înţeleagă că dacă vrem creştere prin investiţii dar nu vrei să oferi fondurile necesare acest lucru este o contradicţie", a spus Barroso

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite