Baroin şi Schäuble: "Avem un plan care va salva Grecia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii de Finanţe ai Franţei şi Germaniei, François Baroin, respectiv Wolfgang Schäuble, au scris în Financial Times un editorial despre criza financiară a Europei.

"Europa şi moneda euro sunt la răscruce. Gestionarea problemelor Greciei este un act crucial pentru protejarea restului zonei euro. La summit-ul recent am aprobat un plan pentru Grecia", scriu ei.

"Ţările din zona euro şi FMI vor împrumuta din nou Grecia cu 109 miliarde de euro. Perioada de returnare a banilor va fi prelungită, de la 15 la 30 de ani şi dobânda va fi micşorată".

Dar nu suntem naivi, mai spun ei. "Aceste măsuri nu vor opri riscul unei epidemii financiare în zona euro. Plus că e nevoie de răbdare, va trece ceva timp până ce va reveni încrederea în euro".

Baroin şi Schäuble spun că alegerea făcută, de ajutorare a Greciei este cea mai rezonabilă. Riscul era mult mai mare în cazul celorlalte variante. "Vom apăra Euro. Calea pe care am ales să mergem nu este uşoară. Dar vom persevera şi vom depăşi orice obstacol care ar putea să apară în calea noastră".

Cei doi menţionează că va urma o evaluare a agenţiilor de rating, pornind de la transparenţa lor şi până reducerea jucătorilor globali în domeniu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite