Bärbock: Germania, Franța și Polonia intenționează să unească politicile de securitate

0
Publicat:

Ministrul german de externe Annalena Bärbock a spus că „Europa este atacată din interior și din exterior, inclusiv prin spionaj”.

 Annalena Bärbock. Foto: EPA-EFE
Annalena Bärbock. Foto: EPA-EFE

Ministrul german de externe Annalena Bärbock a declarat că Germania, Franța și Polonia intenționează să devină motorul unei politici europene comune de securitate. Ea a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă cu miniștrii de externe ai Franței și Poloniei, Stephane Sejournet și Radoslaw Sikorski, în urma unei întâlniri în formatul Triunghiului Weimar.

Nu ne mai putem permite să ne conducem politica externă pe pilot automat”, a spus Burbock. „De aceea noi, în calitate de Triunghi Weimar, dorim să fim o forță motrice pentru a ne poziționa corect ca Uniunea Europeană și pentru a deveni mai capabili de acțiune geopolitică”, a adăugat ea, menționând că miniștrii au adoptat așa-numita agendă de la Weimar. , „adică un plan concret care lucrează spre o Europă mai puternică geopolitic”.

Totodată, șefa Ministerului german de Externe a subliniat că Berlinul, Parisul și Varșovia doresc să își unească forțele în cadrul Triunghiului Weimar în lupta împotriva dezinformarii. "Pentru că toți trei vedem că Uniunea Europeană, uniunea noastră de libertate, este atacată. Europa este atacată din interior și din exterior, inclusiv prin spionaj", a argumentat Burbock.

Triunghiul Weimar este un grup regional format din Germania, Franța și Polonia, creat în august 1991. Inițial, scopul său a fost să dezvolte cooperarea și să aducă Varșovia mai aproape de UE și NATO. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite