Barack Obama, noaptea la Bataclan pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor teroriste de la Paris VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Barack Obama depune un trandafie la Bataclan
Preşedintele SUA, Barack Obama depune un trandafie la Bataclan

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a depus flori şi lumânări, duminică la miezul nopţii, în faţa sălii de concerte Bataclan, locul unde terorişti jihadişti au ucis 90 de persoane, pe 13 noiembrie, în cadrul unor atentate revendicate de organizaţia Statul Islamic.

Liderul de la Casa Albă a sosit la Paris, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, pentru a participa, luni, la Conferinţa ONU privind schimbările climatice. După ce a coborât de la bordul  Air Force One, coloana prezidenţială americană s-a deplasat direct la Bataclan unde îl aştepta preşedintele Franţei, Francois Hollande. 

François Hollande, Barack Obama şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, au depus flori în faţa clădirii, situată în arondismentul al XI-lea din Paris, după care s-au recules. Ulterior, şeful statului francez l-a însoţit la maşină pe oaspetele american. 

Din motive de siguranţă, scurta vizită nu a fost anunţată în prealabil de Casa Albă. La şaisprezece zile după atac, Bataclan rămâne punct pelerinaj. Şefi de stat şi de guvern sau trupa rock irlandeză U2 s-au deplasat la locul tragediei pentru a onora victimele.

Duminică, premierul canadian, Justin Trudeau, de asemenea prezent în Franţa pentru a participa la COP21, s-a deplasat la Bataclan însoţit de omologul său francez, Manuel Valls, şi de Anne Hidalgo, precum şi de premierul Québecului, Philippe Couillard.

Şeful guvernului britanic, David Cameron, s-a recules în faţa sălii Bataclan lunea trecută, în timp ce alţi lideri vor face acelaşi lucru în zilele următoare. 

Atentatele, cele mai grave comise vreodată în Franţa, au făcut în total 130 de morţi şi aproape 350 de răniţi, la zece luni după atacurile de la 7 ianuarie care au însângerat deja capitala. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite